Kezdőlap
EUR: 356.8100; USD: 293.0700; CHF: 331.1900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Eltűntek a makacs zsírfoltok

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__116
A Porta Egyesület és a Hírös Gazda Kft együttműködésének köszönhetően sikerült megtisztítani a főtér díszburkolatát a csúf zsírfoltoktól és az "ottfelejtett" rágógumik tömegétől. Újra bebizonyosodott tehát, milyen erő rejlik a civil kezdeményezésekben.
A Hírös Hét fesztiváli forgatagában még senki sem foglalkozott azzal, hogy a főtéren szórakozók tömegei milyen állapotokat is hagynak majd maguk után. A színes rendezvények elmúltával visszacsöppentünk a dolgos hétköznapokba, és bizony szomorú jelek emlékeztettek az emberi nemtörődömségre és hanyagságra. A vendéglátós helyeken zsíros foltok éktelenkedtek, a kőlapokhoz pedig rágógumik tucatjai tapadtak. A problémát sokan jelezték a Porta Egyesületnek is, mely azonnal működésbe lendült. Kiderült, hogy a város előzetes kalkulációi szerint a főtéri díszburkolat megtisztítása 6 millió forintba kerülne, erre azonban az idei költségvetésből már nem futja. A Porta Egyesület végül a Városgazdasági Kft. jogutódjakén nemrég bejegyzett Hírös Gazda Kft.-vel fogott össze annak érdekében, hogy a főtér mihamarabb visszanyerje eredeti szépségét. A közhasznú egyesület speciális tisztítóanyagot vásárolt, a cég pedig a gépeket biztosította ahhoz, hogy a makacs foltokat eltávolítsák a kőlapokról. Az alkalmazott Bio Concrete Cleaner nevű szer teljesen környezetbarát, mely sem az ivóvizet, sem a környező növényzetet nem veszélyezteti. Alkalmazásával sikerült is a megfelelő eredményt elérni, a burkolat újra teljesen tiszta.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés