Kezdőlap
EUR: 346.3800; USD: 292.4500; CHF: 321.9400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Építkezések a Porta közreműködésével

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__713
A műkertvárosi Assisi Szent Ferenc felszentelésével nem értek véget azok az építkezések, amelyekben a Porta Egyesület aktív szerepet vállalt. Hamarosan felszentelésre kerül a Bodri kereszt, elkezdődnek a Wojtlya Barátság Központ felújítási-bővítési munkálatai, Kunbaracson pedig harangtornyot emelnek a helyi katolikus templom mellé.
Az előzetes tervek szerint október 25-én szenteli dr. Bábel Balázs érsek a Bodri keresztet. A régi Halasi út mentén fekvő szakrális emléket 1922-ben állítatta Bodri Béni nagybirtokos és családja. A restaurációs munkálatokat a kiskunfélegyházi Bozóki Testvérek Kft. végezte; költségeit pedig – Vörös Zoltán ügyvezető igazgató nagylelkű felajánlása révén – a Design Kft. vállalta magára – tudtuk meg Molnár Zoltántól, a Porta Egyesület irodavezetőjétől. (Felvételünk a Bodri kereszt felújítási munkálatainak kezdetekor, 2007 februárjában készült.) Hamarosan elkezdődnek a Wojtyla Barátság Központ rehabilitációs munkálatai is. Az Egressy utcai épületet – pályázati források bevonásával – kétszintes szociális centrummá fejlesztenék, ahol komplex szolgáltatásokkal várnák a rászoruló, hátrányos helyzetű kecskeméti polgárokat. A tervek szerint a felújított és kibővített központot jövő ősszel avathatja fel Ewa Filipiak, a lengyelországi Wadowice, vagyis II. János Pál pápa szülővárosának polgármestere. Ugyancsak a nagyszabású koncepció részét képezi annak a parknak a kialakítása, amely a néhai pápának állít méltó emléket. Nemcsak Kecskemétre korlátozódnak azonban a grandiózus építési munkálatok. Hetényegyházán az Árpád-kori Romtemplom mellé állítanak a fakeresztet a Porta Egyesület közreműködése révén. Kunbaracson pedig – a helyiek összefogása révén – harangláb épül a katolikus templom mellé.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés