Kezdőlap
EUR: 359.2300; USD: 295.3500; CHF: 325.7100
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

ÉRSEKEK LÁTOGATTÁK MEG A MŰKERTI TEMPLOMÉPÍTÉST

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__548
Az építkezés mindig nagy, embert, közösséget próbáló vállalkozás. Kis emberek, tőke nélkül - de Isten bízó lélekkel kezdtek a Kecskemét, műkertvárosi templom megépítéséhez. Csodák történtek az alapkő letétele óta, és bizony az Isteni kegyelem jele, hogy a templom emelkedik, szépül, a munkálatok lassan a finisnél tartanak. Szombaton délután - történelmi pillanat - érseki vizit volt az Assisi Szent Ferencről nevezett kápolnánál. Ráadásul két érsek jött: dr. Márfi Gyula Veszprémből, a királynék városából és dr. Bábel Balázs, metropolita Kalocsáról. Megáldották a munkások szorgalmát és reményüket fejezték ki: októberben következhet a fölszentelés.
Excellenciás dr. Márfi Gyula veszprémi érsek és dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti metropolita látogatott el ma délelőtt a kitűnő ütemben épülő műkertvárosi Assisi Szent Ferenc templomhoz. A vendégeket dr. Fekete László, a templomépítő közösség elnöke (Márfi érsek úr régi jó barátja) valamint Farkas P. József, a Porta egyesület alapítója kalauzolta a területen, társaságukban volt a templomi imaközösség számos hívő tagja is. A főpapok mindenek előtt a tetőn dolgozó izsáki munkásokat köszöntötték ezt követően alaposan szemügyre vették az építkezést. Láthatóan tetszett mind két püspöknek az épület. Az építtetők részletes tájékoztatást adtak a munkálatok állásáról. Reményüket fejezték ki, hogy a létesítményt 2007. október 2-dikán, a Város Napján föl lehet szentelni. A elöljárói vizit déli 12 órakor zárult, a Szűz Máriához elmondott fohászokkal, és az érseki áldással.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés