Kezdőlap
EUR: 360.1700; USD: 294.7100; CHF: 325.2200
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Folyik az Akadémia körút felújítása

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1234
Mióta a Széchenyiváros felépült, nem került sor Kecskemét legnépesebb városrészében olyan volumenű munkálatokra, melyek a napokban kezdődtek meg. - tudhattuk meg azon a sajtótájékoztatón, melyen Sipos László alpolgármester, Nagypál Sándor beruházási irodavezető, és Falu György képviselő, a Városrendezési és Városüzemeltetési bizottság elnöke ismertették az Akadémia körút rekonstrukciós folyamatait.
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata nem csak a főtér, vagy a szűken vett Belváros szépítése, de a külső kerületek megújulása mellett is elkötelezett. A munkálatok a csatornázások mellett az útfelújításokra koncentrálnak, és ennek keretében a Rákóczi város területe közel teljes egészében elkészült, és a Hunyadiváros, a Vacsi köz és villanegyed területén is befejeződött egyes utak sávos helyreállítása. A belterületen befejeződött a kátyúzás, ez a Vacsi közben, és egyes kerékpárutakon jelenleg is folyamatban van. Eddig 3000 négyzetméter útfelület javításával végeztek a megbízott alvállalkozók, és elkészült az ISPA utáni úthelyreállítás is. Ennek folytán a szilárd burkolatú utak, több mint 90 százalékban - 117 140 négyzetméteren, teljes szélességében – már új burkolatot kaptak. Megtörtént a földutak tavaszi profilozása és hengerlése, összesen 120 km hosszon és 500 ezer négyzetméternyi felületen. Május 17.-én megkezdődött az Akadémia körút útszegélyének bontása és készítése, 19.-től pedig a járdák útszegélyének bontása és készítése is. Május 26.-ától kezdődik a járdák aszfaltozása, valamint az útcsatlakozások marása és aszfaltozása, majd június 5.-től a buszmegállók aszfaltozására, a teljes Akadémia körút felmarására és aszfaltozására kerül sor. A felújítási munkálatok előreláthatóan június közepére befejeződnek, ekkortól vehetik birtokukba a széchenyivárosiak és az erre közlekedők a teljesen megújult Akadémia kőrúti útpályát és a járdákat. A munkálatok alatt az Akadémia kőrúton félpályás útlezárásra kerül sor, a váltakozó irányú forgalmat jelzőőrök irányítják majd. A sajtótájékoztatón külön felhívták a figyelmet az előretekintő, biztonságos közlekedés szükségességére, hiszen a forgalmi rend változik, s kérték, aki teheti, válasszon alternatív útvonalat. A felújítások végeztével pedig, a sokkal jobb minőségű útpályán is, a betartandó sebességkorlátozásra kell hogy figyeljenek majd a gépjárművezetők, a balesetek elkerülése végett. (Forrás: kecskemet.hu)
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés