Kezdőlap
EUR: 363.8500; USD: 303.0300; CHF: 329.9200
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Ha a fal beszélni tudna!

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__567
Valószínűleg sok mindenről beszélnének azok a falak melynek létezéséről csak, vajmi kevesen tudnak. Kecskemét- Hetényegyháza határában az E5-ös autópálya Kecskemétet elkerülő szakaszától nem messze, a kukorica földektől övezve, van egy kis zöld sziget, melynek közepén a magas füvek, bokrok árnyékában kirajzolódik a valamikori Hetény község templomának alapkövei.
Előtte egy táblán ez a felirat látható Itt állott Hetény nemzetségközség temploma. Az árpád-kori település a Tatárjáráskor (1241-1243) teljesen elpusztult. Hősi harcban a túlerővel szemben… Emlékét a népi hagyomány őrizte… A templom alapját és a temető egy részét az 1989. évi ásatás tárta fel. Örök dicsőség és tisztelet az országot alapító és védelmező Ősöknek. A Porta Egyesület a közeljövőben egy négy méter magas fa kereszt felállításával szeretné a figyelmet felhívni erre a sokak által nem ismert emlékhelyre.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés