Kezdőlap
EUR: 360.9500; USD: 304.3400; CHF: 335.0300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

HM: A kecskeméti bázis zavartalanul védi az ország légterét

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__847
(MTI / RA) – A Honvédelmi Minisztérium (HM) közleménye szerint zavartalan a Gripen repülőgépek üzemanyag-ellátása, és a kecskeméti repülőbázis továbbra is képes biztosítani az ország légterének védelmét.
„Szomjaznak a Gripenek” címmel honlapunk is beszámolt a Magyar Nemzet azon értesüléséről, mely szerint üzemanyag-ellátási problémák veszélyeztetnék a Gripen repülőgépeken folyó kiképzést, illetve a pilóták felkészítését. Mindez komoly gondokat okozhat az ország légtérvédelmében – állítja a hivatkozott cikk. Az ellenzéki napilap rámutat: az alapfeladatokat jelenleg ellátó MIG 29-eseket 2009. január 1-jétől válthatnák le a Gripenek, ám félő, hogy a kiképzés elhúzódásával a svéd gyártmányú gépek a tervezett időpontban mégsem tudják átvenni a szolgálatot a MIG-ektől. A tervezett átállás jegyében egyébként a tárca már nem is vásárolt idén alkatrészeket az orosz vadászrepülőkhöz. A minisztérium tegnap közleményben reagált a felvetésekre. A HM szerint minden feltétel biztosított ahhoz, hogy a kiképzés a Gripen repülőgépeken zavartalanul folyhasson. Ugyanez igaz a MIG-29-es vadászgépeken történő kiképzési feladatokra is. A HM megkülönböztetett figyelmet fordít az üzemanyag folyamatos biztosítására, csakúgy mint a megfelelő tartalékkiképzésre – garantálva ezzel a kiképzési feladatok zökkenőmentes végrehajtását. A Magyar Honvédség kecskeméti repülőbázisa biztosítani tudja mind az ország légterének magas szintű védelmét, mind pedig hazánk NATO-kötelezettségeinek teljesítését – fogalmaz a közlemény.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés