Kezdőlap
EUR: 318.0500; USD: 281.8800; CHF: 280.0900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Húst és cigarettát találtak egy kecskeméti ingatlanban a pénzügyőrök

| Feltöltve: | Forrás: keol.hu | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__28264
Több száz kilogramm, igazolatlan eredetű nyers húst, valamint mintegy 180 doboz adózatlan cigarettát találtak egy kecskeméti ingatlanban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun megyei pénzügyőrei.

A NAV munkatársai egy kecskeméti ingatlant ellenőriztek, ahol 178 doboz adózatlan cigarettát találtak a ház melléképületében és a kazánházban. Az ott tartózkodó személy elmondása szerint a cigarettát egy ismeretlentől vásárolta a kecskeméti piacon. Mivel a dohánytermékek származását, adózott voltát nem tudta igazolni, ezért azokat a pénzügyőrök lefoglalták. A várható jövedéki bírság több százezer forintig terjedhet.

A ház további átvizsgálásakor a pénzügyőrök több száz kilogramm, jelöletlen nyers húst találtak. A hús feldolgozására szolgáló helyiség, valamint a belső hűtőkamra erősen szennyezett volt, a nyáron elromlott külső hűtőkamrából pedig nem távolították el a penészes húst.

Tekintettel a tárolás körülményeire, valamint arra, hogy az ingatlanon tartozkodó személy nem tudta bemutatni a húsok származását igazoló okmányt, a pénzügyőrök értesítették a kormányhivatalt. Az ellenőrzött személy ugyan rendelkezett engedéllyel a húsok feldolgozására, azonban a helyszínre érkező hatósági állatorvos azt visszavonta. Ezen kívül a fellelt hús kereskedelmét megtiltotta, a feldolgozóban lévő élelmiszer azonnali elkobzását és megsemmisítését rendelte el.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés