Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

III.Szeremley kupa sakkverseny

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1354
(DB) 2008. augusztus 21-én került megrendezésre a Porta Egyesület és a Napsugár SE közös szervezésében a III. Szeremley kupa sakkverseny, mely egyben a Sugár György Főtéri Sakkbajnokság egyik versenye is.
A verseny nyitányaként a PORTA meghívta mindkét egyesület képviselőit egy baráti ebédre. A Sugovica Halászcsárdában a résztvevők a köszöntőt követően egy perces főhajtással emlékeztek Sugár Györgyre, a kecskeméti egyesület alapítójára. Az ízletes halászlé és túrós csusza, valamint egy rövid, bor társaságában eltöltött filozofálgatás után kezdődhetett a verseny. 27 nevező indult az immár hagyományosan megrendezésre kerülő sakkversenyen. A badacsonyi és kecskeméti játékosok délután fél öttől vehették birtokukba a főtéri sakkasztalokat, és 11 fordulóban mérhették össze „szellemi erejüket”. A fordulók mindegyike 2x5 perces volt. Az idő rövidsége a legtöbb versenyzőt zavarta, de a partykat a villámszabályoknak megfelelően játszották. A mezőny legfiatalabb résztvevője a kecskeméti Nagy Lorenzó volt, aki már 6 évesen játszhatott a kupa névadójával, Szeremley Hubával. A díjak közül az első helyezettnek járó kupát és ehhez egy nyári hangulatot idéző olajfestményt a badacsonyi Samu Ferenc kapta, aki 9 ponttal lett első. A második helyezettnek járó serleget a kecskeméti Marosi Csaba kapta, míg a harmadik helyezettnek járó díjat a badacsonyi Szabó Ádám kapta. Különdíjként a legjobb női játékosnak járó kupát Szente-Varga Fruzsina kapta, de különdíjban részesült még Katona József és nem utolsó sorban a Kupa névadója Szeremley Huba is, mint fő támogató. A PORTA Egyesület különdíját, egy értékes női karórát Hartmanné Sarolta kapta, aki mindenkit megelőzően először sakkozhatott Kecskeméten Szeremley Hubával, a badacsonyi borkirállyal.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés