Kezdőlap
EUR: 356.8100; USD: 293.0700; CHF: 331.1900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

ÍRTOTTUK A PARLAGFÜVET, MERT HARAGUDTUNK MAGUNKRA/MÁSOKRA

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__505
Népes tömeg gyülekezett kedd délután a műkertvárosi művész-ház parkjában. Sok civil szervezet küldött képviselőt a demonstrációs-hét e heti első rendezvényére: a POLLENMENTES KECSKEMÉTÉRT munkacsoport csapatos parlagfű-írtó délutánjára.
A találkozó első perceiben Szabó Sándor tárogatóművész előadása emelte a baráti találkozó hangulatát. Ezt követően Pap Gábor, a KÖZTERÜLETFELÜGYELET vezető mérnöke tartott előzetes tájékoztatást a délután programjáról. Ismertetve a parlagfű-bűneit, illetve a Magyar Köztársaság idevonatkozó rendeleteit, amelyek között már van olyan is, amely akár 5 millió forint büntetést szab ki azokra a mulasztókra, akik nem kaszáltatják le időben a gazos területeiket. Sétára indult az érdeklődők csapat. A műkert város bőven kínál példát a gondozatlanságra, a parlagfű-veteményes kertre. Talált is a delegáció jócskán. Közben persze Pap Gábor kommentálta a látottakat. Az Alkotóházba visszatérve Markó Zoltánné (ÁNTSZ) köszöntötte a civilek képviselőit. Rövid előadásában személyleírást adott az ambróziáról, szólt a kártételeiről és a vele (illetve a pollenjeivel) összefüggő betegségekről és azok gyógyításáról is. Végül egy tesz-sorozat kitöltésével föl is mérhette, hogy mit tanultak meg, mit sajátítottak el a résztvevők a demonstráción. Mint megtudtuk: az érdeklődés nagy volt, mindenki válaszolt pontosan a tesztkérdésekre – az ajándékok szerencsés parlagfű-irtókhoz jutottak. A sikeres kirándulás végen ne feledjük: HOLNAP, húnius 26.-án a VACSIKÖZBEN, a HÍRES GUBA PARKBAN lesz újabb demonstráció, a szervezők nagy szeretettel várják oda is a vendégeket, érdeklődőket…..
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés