Kezdőlap
EUR: 344.8900; USD: 292.9700; CHF: 320.4300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

IZSÁKI JUBILEUIM - MEGÚJULNAK A CSODÁS FRESKÓK

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1036
Izsák szorgos, hívő népe 2008-ban ünnepli a helyi, Szent Mihálynak szentelt katolikus templom felépítésének és felszentelésének kétszázadik évfordulóját. A jeles évfordulóra való készület látványos része a templom és környezetének megújítása.
A belső díszítőfestés és a templomkerítés építése, valamint a már sok évtizede esedékes parókia felújítási munkálatok jó ütemben haladnak, így a 2008. esztendő Szent Mihály napjára (a templom névadójának ünnepére) bizonyosan befejeződnek a munkák. A parókia felújítása és a templom szentélyének díszítőfestése befejeződött. Az állványok átszerelése után most a középső hajó festési és restaurálási munkálatai folynak. Ez a munkaszakasz várhatóan februárra készül el, míg a teljes befejezés húsvétra várható. A már elkészült festés mindenkinek nagyon tetszik. Mint többen mondják, jól illik a templom építészeti stílusához. A munkákat végző Barokk 2005 Kft. munkatársai, Szendi Zsolt és Paróczai Attila templomfestők, valamint a szekkókat felújító Rácz Krisztina restaurátor örömmel fogadja ezeket a véleményeket, hiszen az ő céljuk is az, hogy olyan munkát hagyjanak maguk után, amelyet mindig gyönyörködve szemlélnek majd az izsáki templomba betérők. A nagyszabású vállalkozás EU-s pályázati pénzből, a kalocsai érsekség támogatásából és adományokból valósul meg. A további költségek fedezeteként már csak adományokra számíthat az egyházközség, ezért minden jó szándékú támogató segítségét köszönettel fogadják.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés