Kezdőlap
EUR: 365.9600; USD: 313.2100; CHF: 339.3400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Japán Nap Kecskeméten

| Feltöltve: | | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__3887
Tegnap újabb állomásához érkezett a japán-magyar diplomácia. Idén is megrendezték a Japán Napot az Erdei Ferenc Művelődési Központban, a Magyar-Japán Baráti Társaság közreműködésével.
Bár vasárnap volt, mégis népes sereg vándorolt egyik műsor helyszínétől a másikig. A programok 10-órától kezdődtek, és egészen délután 17:30-ig tartottak. A japán kultúrába betekintést nyújtó számtalan foglalkozás mellett olyan ritkaságokkal is találkozhatott a látogató, mint a híres tea szertartás, mely lebonyolításának a leírása könyvekben legtöbbször nem pontos, így az örök misztikum lengi körül. Mindezt az előadótól, Kontor Kornélia teatanonctól tudhattuk meg, aki egy ösztöndíj program keretén belül egy évig tanulta japán mesterektől az igazi tea szertartás fortélyait. A megnyitó után Bakos Tünde kotóművész koncertjében gyönyörködhettünk. A különös, keleties dallamok különleges légkört teremtettek, és egyben megalapozták a nap hangulatát is. Az origami és a kalligráfia alaposan próbára tette kicsik és nagyok kézügyességét és türelmét, ezeket egész nap lehetett gyakorolni. A japán mesekönyv bemutatón Vihar Judit kalauzolta el a közönséget a távol-keleti mondavilágba. De láthattunk ezek mellett mangabemutatót, bonszai kiállítást, és két igazi csemegét is: a kimonó bemutatót, és a harcművészeti bemutatót, ahol a Ju-Jitsu, Nanbudo, és Aikido harcművészet képviselői mutatták be formagyakorlataikat, és különböző önvédelmi és támadó gyakorlataikat. Ezzel búcsúztak a szervezők a látogatóktól, és reményüket fejezték ki, hogy jövőre is legalább ekkora sikerre számíthatnak. Mi pedig abban reménykedünk, hogy jövőre is ilyen színes programokkal várnak majd minket. Király Józseffel, a Kecskemét -Aomori Baráti Kör elnökével, és a rendezvény főszervezőjével Gyarmati Szilvia, a Charitas Rádió munkatársa beszélgetett. Hallgassák szeretettel az interjút.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés