Kezdőlap
EUR: 366.4200; USD: 307.1900; CHF: 330.5600
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Kecskemétiek a VI. Zdravko Mikuš Nanbudo Emlékversenyen

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1228
2008. május 16-18-án került megrendezésre a horvátországi Marija Bistrica városában – néhány kilométerre Zágrábtól – a VI. Zdravko Mikuš Nanbudo Emlékverseny a 2002. november 29-én autóbalesetben elhunyt horvát sportoló emlékére.
A megmérettetésen résztvevő közel száz versenyző között hazánk gyermek-csapata is számot adott harcművészeti tudásáról. A Magyar Nanbudo Szövetség szervezésében a kecskeméti Free Line Sportegyesület (ifj. Bíró Tivadar, Szilvási Máté, Kovács Aletta, Kalmár Patrik, Tóth Barna, Kovács Petra, Pólyik Kincső, Tóth Ádám Zsolt, Kasza Valter, Gera Anna, Nagy Gergő) nanbudokái versengtek a 8-16 éves gyerekek között. Ifjú versenyzőink kiválóan szerepeltek: egyéni formagyakorlatban a 12-14 éveseknél Kovács Aletta ezüstérmes, küzdelemben, egyéni kategóriában a 8-10 éveseknél Tóth Barna aranyérmes, Kovács Petra ezüstérmes, Tóth Ádám pedig bronzérmes lett, csapat kategóriában pedig a lány csapat (Kovács Aletta, Kovács Petra, Pólyik Kincső, Gera Anna) bronzérmet szerzett. A sportolókat felkészítő Holczer Mónika (1. Dan) edző a gyerekeket elkísérő szülőkkel együtt izgult a versenyen.ű A több napos verseny hivatalos programjának keretében a megjelent harcművészek koszorút helyeztek el a Marija Bistrica Nanbudo Klub egykori elnöke, Zdravko Mikuš (1. Dan) sírjánál. A kiváló nanbudoka özvegye, Milena Mikuš a verseny záróünnepségén emlékplakettet ajándékozott Király Józsefnek (5. Dan), a Magyar Nanbudo Szövetség és a Free Line Sportegyesület elnökének az iránti elismerésül, hogy a magyar csapat minden évben képviselteti magát a küzdelmeken és segíti a rendezvény megvalósítását. A Magyar Nanbudo Szövetség – a regisztrációs díjakon kívül – adományával is hozzájárult a humanitárius célra befolyó bevétel összegének növeléséhez.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés