Kezdőlap
EUR: 360.1700; USD: 294.7100; CHF: 325.2200
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Kecskemétre érkezett a koronázási ékszerek hiteles másolata

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1286
Péntek délelőtt koronaőrök kíséretében érkezett meg Kecskemétre a Szent Korona és a koronázási ékszerek hiteles másolata, amelyet dr. Zombor Gábor polgármester a Városháza előtt fogadott. Beszédében a nemzeti jelképek múltat idéző és közösségépítő szerepét hangsúlyozta ki.
Az ékszereket végül a Kecskeméti Nagytemplomban helyezték el, ahol főhajtással tisztelget a polgármester és családja. A Csiperóra érkezett csángó gyerekek és vezetőjük a Boldogasszony anyánk... kezdetű éneket adta elő, amely Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye előtt a nemzeti ének szerepét töltötte be a 18. századtól kezdődően. A nyitó ünnepség a Szent István szobor megkoszorúzásával zárult, ahol Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a Csiperó kapcsán határon túli és hazai magyarok is kapcsolatot építhetnek egymással, ami reményei szerint a Szent Korona jelenlétében tovább mélyülhet. A koronázási ékszerek este hatig megtekinthetők a Katolikus Nagytemplomban.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés