Kezdőlap
EUR: 367.7500; USD: 315.0400; CHF: 343.8900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Kiállításmegnyitó és születésnap

| Feltöltve: | Forrás: hiros.hu | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__30684
Bruncsák András akvarelljeiből nyílt kiállítás kedden a Wojtyla Barátság Központban. A megnyitónak különleges apropója is volt, hiszen szeptember 22-én ünnepli születésnapját Farkas P. József, az intézmény alapító-igazgatója. (Fotók: Tódor Norbert)

Az ünnepségen elsőként Oskolás János, a Wojtyla „házi költője” mondott verset, majd dr. Kiss Attila, a BÁCSVÍZ Zrt. ügyfélkapcsolati osztályvezetője, a művész régi barátja ajánlotta a jelenlévők figyelmébe az alkotásokat. Ismertette a festőművész életpályáját, kiemelve, hogy minden munkáját az erős hit és a természet szeretete hatja át.

Ezután Bruncsák András tartott részletes tárlatvezetést a tizenhat festményből álló kiállításon. Beszélt ars poeticájáról is. Elmondta, hogy tanári pályája összefonódik a festői léttel. Valójában gyakorló embernek tartja önmagát, aki folyamatosan instruálja a gyerekeket, és még ma is sokat tanul diákjaitól.

– Az alkotói folyamat olyan, mint a megtérés, ugyanúgy botladozunk a hit keresésében, mint a festészetben – fogalmazott a festőművész. – A legnagyobb ellenség pedig a rutin. Aki azt hiszi magáról, hogy mindent tud, már nem a valóságra figyel – hangsúlyozta.

Bruncsák András mesélt a Veránkai Művésztelepen folyó alkotói munkáról, valamint műveinek születéséről, azok technikájáról, illetve a körülmények jelentőségéről is. Tárlatvezetését azzal zárta, hogy egy-egy festmény létrejötte kegyelem, a művész pedig csak eszköz ahhoz, hogy megszülethessen a mű.

Az ünnepség végén születésnapján köszöntötték Farkas P. Józsefet. A tortából és a süteményekből természetesen jutott a Wojtyla Ház minden lakójának.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés