Kezdőlap
EUR: 344.7300; USD: 292.3400; CHF: 319.2900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Kisállat-bemutatót tartottak a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__29825
A Kecskeméti Vadaskert állományából egy-egy apróság – afrikai csótány, kígyó, nyuszi, fehér patkány és teknős – látogatott el csütörtökön a Wojtyla Barátság Központba, gondozóik társaságában. (Fotók: Tódor Norbert)

A népkonyha rászorultjait dr. Brúszel László, a Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány elnöke köszöntötte, aki egyúttal ismertette: az elmúlt öt esztendőben jelentős fejlődés figyelhető meg náluk. A látogatói létszám megduplázódott, tavaly mintegy 88 ezren tekintették meg a közszemlére tett több mint száz, vadon élő fajt.

Ami a tavaszi időszak legfrissebb fejleményeit illeti, már megszülettek a kis kenguruk, a kameruni törpekecskék, indiai antilopok, a gólyák úgyszintén fészkelnek, továbbá kölykök várhatók több majomcsaládnál, a csacsiknál és a nanduknál, valamint hamarosan zebrák is érkeznek. Egyébiránt mentőállomásként is működnek: évente mintegy 4-500 beteg állatot fogadnak be és ápolnak. Gyógyulási arányuk 30-40 százalék, a felépült példányokat lehetőség szerint visszaengedik a természetbe – tette hozzá.

Érdeklődésre az állatgondozók elárulták: ritkán ugyan, de előfordul, hogy valamelyik kisebb testű faj képviselője meglép a vadaskertből. A majmok például igencsak ravaszak: a táplálkozáson, játszadozáson kívül más dolguk sincs egész nap, mint azon gondolkodni, hogyan járhatnának túl ápolóik eszén. Hiába vizsgálják át gondos kezek akár ötvenszer az újonnan épített kifutókat, előbb-utóbb valamelyikük mégis rést talál valahol. Ez azonban a külső környezetre semmilyen veszélyt nem jelent. Szemben a vadállatok élettere teljesen zárt és sokszorosan megerősített – hangsúlyozták.

 

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés