Kezdőlap
Kecskemét: 21 C°,
1.8 km/hKeleti szél, zivatar záporesővel
34
16
EUR: 324.1600; USD: 284.7500; CHF: 286.2400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Kislánya születésnapjára készült a Kecskemétnél elhunyt rendőr

| Feltöltve: | Forrás: borsonline.hu | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__27609
Ráfutásos balesetnek minősíti a szakzsargon az M5-ös autópályán bekövetkezett hétfői balesetet. A tragédia rendőr áldozatát a felesége gyászolja, most ünnepelték volna kislányuk első születésnapját - írta meg a Bors. (A fényképen is látszik: a busz gyakorlatilag belerohant az előtte lévő kamionba. Fotó: MTI)

Két em­ber meghalt, tizenöten - közülük hárman súlyosan - megsérültek, amikor a határvadászokat szállító busz egy előtte haladó kamionnak ütközött az M5-ös autópályán. A rendőrség egyelőre vizsgálja a baleset körülményeit, halálos tömegszerencsétlenség ügyében folyik az eljárás. A helyszínen életét vesztette Németh Gergely törzsőrmester és a rendőröket szállító busz sofőrje.

A harmincéves rendőrt egy emberként gyászolja a testület, rengeteg részvétnyilvánító üzenet jelent meg a Facebookon, a rendőrségi épületeken fekete zászló leng. A Készenléti Rendőrség járőrvezetője gyönyörű családot hagyott hátra, feleségével három éve keltek egybe, tavaly novemberben pedig megszületett a kislányuk.

Az Országos Rendőr-főkapitányságtól arról érdeklődött a Bors: számíthat-e a gyászoló család valamilyen anyagi támogatásra, ám lapzártáig nem érkezett vá­lasz. Így azt sem tudni egyelőre, hogy posztumusz előléptetik-e a fi­atalon elhunyt rend­őrt.

A határvadászokat szállító busz ve­zetőjét nagy rutinnal rendelkező, lelkiismeretes sofőrnek írta le munkáltatója, az Észak-ma­gyarországi Közlekedési Központ Zrt.

- Az ilyen esetekben az igazság­ügyi műszaki és közlekedési szak­értő véleménye a döntő - ma­gyarázta a Borsnak dr. Ka­ma­rás Péter jogi szakértő. - Ami­kor egy jármű hátulról a másikba hajt, azt ráfutásos balesetnek nevezi a szakzsargon. Gyakori, hogy a hátul haladó jármű sofőrje rosszul választja meg a sebességet, nem tartja be a követési távolságot. A szakértők pontos választ fognak adni ezekre a kérdésekre - tette hozzá Kamarás.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés