Kezdőlap
EUR: 362.4500; USD: 308.5500; CHF: 337.0300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Könyvbemutató, emléktábla-avatás a Magyar Kultúra Napján

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1010
Kodály Zoltán, a nagy zeneszerző, Kecskemét szülötte előtti tisztelgés jegyében telt a Magyar Kultúra Napja a Városházán. A magyarság irodalmi és történelmi hagyatéka előtt egyaránt fejet hajtunk január 22-én, s ez a kivételes évforduló, melyet a Magyar Kultúra Napjaként ünnepelnek szerte az országban, városunkban is méltó alkalmat szolgáltatott, hogy Kecskemét múltkori és jelenbéli kulturális törekvéseire irányítsa a figyelmet.
Dr. Zombor Gábor polgármester a Városházán okleveleket adott át, és kis ünnepség keretében köszöntötte mindazokat, akik részt vállaltak a Kodály-év kecskeméti rendezvényeinek szervezésében, lebonyolításában, s így járultak hozzá annak sikeréhez, az emlékév méltó megünnepléséhez. Ezt követően, délután, a szerző - valamint a polgármester jelenlétében került sor Heltai Nándor: "Kodály és szülővárosa, Kecskemét" című - a város támogatásával - most megjelent könyvének nyilvános bemutatójára. Az ismert szakíró, helytörténész szép kiállítású, gazdag tartalmú, igazán érdekes és olvasmányos munkájában végigköveti Kodály Zoltán életpályáját, s szülővárosához, Kecskeméthez való kötődését. Az ünnep zárásaként, este, az Újkollégium dísztermében fellépő Pécsi Férfikar Kodály-műsorával összekötött hangversenyen került sor a máig koncertteremként is funkcionáló helyszín bejáratánál a Kodály Zoltán "egykor itt megtartott szerzői estjeinek dátumait megörökítő" emléktábla leleplezésére. Így - ma már, a valaha ugyancsak itt koncertező Bartók Béla emléktáblájával átellenben, néhai barátjára és szerzőtársára is márványtábla emlékezteti az iskola diákjait és az ide látogatókat. (Forrás: kecskemet.hu)
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés