Kezdőlap
EUR: 356.8100; USD: 293.0700; CHF: 331.1900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

KÖSZÖNET A VÉRADÓKNAK

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__837
November 27. – a „Véradók Napja” Országszerte ma ünneplik az önkéntes véradókat. Dr. Horváth László a Bács-Kiskun Megyei Vöröskereszt vezetője elmondta, a mai rendezvényüknek keceli Művelődési Központ adott otthon ahol mintegy száz vendég volt jelen. Az alkalmat általános iskolás gyermekek ünnepi műsora tette meghittebbé. A Magyar Vöröskereszt 1986-ban javasolta, hogy november 27-e legyen a „Véradók Napja”. Ez alkalomból a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat országszerte, számos helyen megrendezett ünnepi műsorral és kitüntetések átadásával mond köszönetet több, mint 50.000 önkéntes véradójának.
Köszönet a társadalom legegészségesebb tagjainak, akik a mai rohanó világban, idejüket, energiájukat nem kímélve, segítő kezet nyújtanak a bajbajutottaknak. Köszönjük, s kívánjuk, hogy további sok-sok éven át újra és újra átérezhessék, „segítettem valakinek”! A vér az, amire bárkinek bármikor szüksége lehet. Magyarországon évente átlagosan 150-200 ezer ember szorul vörösvérsejt-koncentrátumra vagy más vérkészítményre, mert baleset éri, műtéti beavatkozáson esik át, vagy vérzékenységben szenved. A bajbajutott embertársainknak évente átlagosan 500 ezer véradás garantálja a szükséges vérkészítmény mennyiségét, amit a lakosság megközelítőleg 5%-a biztosít. A feldolgozott vér, mint gyógyszer, naponta több ezer ember életét menti meg. Véradóink alkalmanként 450ml vért áldoznak fel önként és térítésmentesen egy számukra ismeretlen beteg részére.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés