Kezdőlap
EUR: 365.3300; USD: 313.4000; CHF: 338.9200
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Közös megemlékezés

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__422
Csütörtök délelőtt a Barátok temploma mellett, P. Károly Bernát emléktáblájánál tartott sajtótájékoztatót a Porta Egyesület és az MDF helyi szervezete. Vasárnap, a kommunizmus áldozatainak emléknapján közös rendezvényre készülnek, amelynek pontos programját mutatták be a média képviselőinek.
Molnár Zoltán, a Porta irodavezetője elmondta, hogy a február 25-én 10 órakor kezdődő megemlékezésen emléktáblát helyeznek el a Kéttemplom közben, az egykori nyomda üzemépületének homlokzatán, az 1956-ban újraindított független Kecskeméti Lapok akkori szerkesztőinek, kiadóinak, nyomdászainak emlékére. Ezt követően a Károlyi Bernát emlékfánál folytatódik az ünnepség. Innen a Kossuth térre, az érseki helynökség épülete elé vonulnak a megemlékezők, ahol Bárkányi Ernő szenteli meg a kommunizmus áldozatainak kopjafáját, amit meg is koszorúznak. A megemlékezés szentmisével zárul a Barátok templomában. Bari Zsolt, az MDF helyi szervezete elnökségi tagja elmondta, hogy szerettek volna egy városi ünnepség keretében megemlékezni a kommunizmus áldozatairól, ez azonban - valószínűleg szervezési problémák miatt - idén sem valósult meg. Ezért is csatlakoztak a Porta Egyesülethez. A vasárnapi ünnepségen jelen lesz a párt kecskeméti szervezete mellett ifjúsági csoportjuk is, és jelezte részvételét több 56-os egyesület is. A megemlékezésen Lasztovicza Gábor, az MDF helyi elnöke tart beszédet, és koszorút helyeznek el a tavaly állított kopjafánál.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés