Kezdőlap
EUR: 360.1700; USD: 294.7100; CHF: 325.2200
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

LÁTOGATÁSI NAGYHÉT A WOJTYLÁNÁL

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1307
A fennállásának harmadik évfordulóját idén ünneplő Wojtyla Barátság Központnak múlt héten a szokásosnál is több látogatója volt. Nem csupán az a 120 rászoruló zarándokolt el a Központhoz, akik naponta meleg ebédet kapnak. Önkéntesek, szakemberek jöttek – akik segítségével a Porta Egyesület új köntösbe bújtathatja az Egressy utcán levő Barátság Központot –, s olyanok is, akik személyesen kívánták üdvözölni a kezdeményezést. (MF)
Az előkészületek számának szaporodása nem véletlen, hiszen ősszel, de legkésőbb jövő tavasszal szeretnék átadni az épületet, nevéhez és rendeltetéséhez méltó formában. Akik még emlékeznek, milyen állapotban volt az épület a felújítási munkáltok megkezdése előtt, azok megérhetik, hogy miért ekkora öröm számunkra, hogy a II. János Pál pápáról elnevezett Barátság Központ végre külsőleg is hirdetni tudja az önzetlen segítségnyújtás szellemiségét. Szeverényi Gyula Tamás, a körzet helyi képviselője mellett látogatóink között volt a Magyar Nemzetőrség Országos Elnöksége: a szervezet 600 munkaórával támogatja a rekonstrukciót. A műszaki munkálatokat segítő belsőépítész, Dr. Vass-Elysen Ervin, illetve a külső megújulásért felelős tervező, Szigeti Ágnes is tiszteletét tette. A BAUMIT Kft. képviselőjével pedig a vakolás, a falburkoló munkálatok előkészületeiről tárgyaltunk. Ezen a héten Sipos István alpolgármester, illetve a főkertész, Nagy Ágnes látogatása is számítunk. Sőt, a kecskeméti Zománcművészeti Alkotótelep igazgatójával, id. Gyergyádesz Lászlóval abban is megállapodtunk, hogy a 2009-ben II. János Pál pápa lesz az alkotótelep főrendezvényének témája, vele kapcsolatban fognak műalkotások születni. A vizitációk azonban nem formális gesztusok, miként az sem csak ígérgetés, üres beszéd volt, hogy igenis megújul a Barátság Központ. A tetőtől a nyílászárók cseréjéig alapos munka szemlélői lehetünk. S mint már korábbi cikkeinkben beszámoltunk róla, csak külső reneszánsz, hanem belső újjáéledés is várható, hiszen rehabilitációs központ otthona is lesz majdan az egyre szépülő épület.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés