Kezdőlap
EUR: 336.9000; USD: 303.9200; CHF: 313.6400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Madarassy László tiszteletére avattak emléktáblát Izsákon

| Feltöltve: | Forrás: baon.hu | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__29701
Madarassy László, az 1840-ben Izsákon született hírlapíró, szerkesztő, író és királyi ügyész tiszteletére állítottak emléktáblát Izsákon, a városházán. A kedden leleplezett emléktáblát a kecskeméti Porta Egyesület és az izsáki önkormányzat közösen állította. (Fotók: Mátyus István - Alföldi Civil Napló)

A település szülötte már fiatalon ügyvéd és a jogakadémia oktatója lett, később királyi ügyésszé nevezték ki, aki 1868-ban megalapította Kecskemét első hírlapját, a Kecskeméti Lapokat, ami hazánk egyik legrégebben működő újságja. Madarassy László a lap felelős szerkesztője, majd társszerkesztője volt, amíg 1881-ben leköszönt hivataláról. Ezután bejárta Amerikát, és regényei igen népszerűvé tették, 1889-től halála évéig, 1893-ig Kispest jegyzője volt.

Az eseményen Mondok József, Izsák polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd dr. Lovas Dániel, a Petőfi Népe és a Kecskeméti Lapok volt főszerkesztője ismertette Madarassy László életútját és munkásságát. Kertész Csaba, Kispest alpolgármestere szólt Madrassy Lászlónak a település felemelkedésében játszott szerepéről.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés