Kezdőlap
EUR: 317.5100; USD: 279.8200; CHF: 279.5400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Már 75 ezernél több család vesz részt otthonteremtési programban

| Feltöltve: | Forrás: keol.hu | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__28797
Már 75 ezernél több család, azaz legalább 300 ezer ember tudott jobb, szebb lakásba költözni az otthonteremtési program révén - mondta az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. (A képen a kecskeméti Erzsébet lakópark látványterve)

Novák Katalin közölte: a csok révén egyre többen tudnak jobb otthonba költözni, Magyarországon dinamikusan nő a kiadott építési engedélyek száma, és tavaly másfélszer annyi lakást adtak át, mint egy évvel korábban.

Az államtitkár a jövő évi büdzsé egyik legnagyobb eredményeként nevezte, hogy az otthonteremtési program - a családtámogatások mindegyikéhez hasonlóan - folytatódik jövőre, a kormányzat a családok iránti elkötelezettségét a 2019-es költségvetésben is megerősíti.

A Kossuth rádió 180 perc című műsorában Novák Katalin megjegyezte: míg a korábbi, szocialista kabinetek leépítették ezeket a támogatásokat, 2010 óta az élet minden területén igyekszik segíteni a családokat a kormányzat.

(MTI)

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés