Kezdőlap
EUR: 360.3300; USD: 303.3600; CHF: 333.1400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Megemlékezés az elhunyt hajléktalanokról

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__354
A kecskeméti Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportja több megemlékezést is szervezett a napokban a Mindenszentek ünnepéhez kapcsolódóan. Kedden este a Végh Mihály téren közelmúltban felavatott In memoriam szobornál gyújtottak gyertyákat, mécseseket mindazoknak a kecskemétieknek az emlékére, akik a legutóbbi Halottak napja óta hunytak el. Szerdán a köztemetőben folytatódott a rendezvénysorozat.
Az egyházi megemlékezést követően, a Memento keresztnél mondtak imát az egybegyűltek, majd gyertyát gyújtottak, virágot helyeztek el az elhunyt hajléktalanok, illetve a névtelen halottak magányos fejfáinál. A temetőnek e félreeső zugába elkísérte a Porta Egyesület aktivistáit Makkos Nándor, a hajléktalangondozó szolgálat munkatársa is, aki köszönetet mondott a civil szervezet tagjainak a nemes kezdeményezésért. Bekapcsolódott a megemlékezésbe két hajléktalan is, akik ugyancsak hálájukat fejezték ki Farkas P. Józsefnek és a Portának, amiért ezen az ünnepi estén gondoltak elvesztett sorstársaikra.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés