Kezdőlap
EUR: 363.5500; USD: 300.4000; CHF: 328.2000
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

MEGÉRKEZETT A SZENT MARGIT EREKLYE A MŰKERTVÁROSBA

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__650
Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek úr áldásos közbenjárására a műkerti Assisi Szent Ferenc Templom oltárába Árpádházi Szent Margit ereklyéit helyezhetik el. Így válik valóságosan is a szentek közösségévé a gyülekezet.
A díszes ereklyetartót tegnap délután mutatták be a csütörtökönként szokásos úgynevezett FÖLAJÁNLÓ NAPON. Bárkányi Ernő templomigazgató, érseki tanácsos beszélt a híveknek a Nyulak-szigetén - a mai Margit-szigeten - élt királylány életéről és a nemes egyházi hagyományról. Fölhívta a figyelmet, hogy az Árpádházi szentek és a magyar múlt tiszteletének érzékelhető fokozódásával a műkerti templom a vallási turizmus központi helyévé válhat. A becses értékű szakrális kincs köszöntése után - az imák és az énekek elmondását követően - bemutatkozott és fölajánló vallomást tett Kúti Béla úr, aki egymillió kétszázezer forinttal járult hozzá a befejező asztalos munkákhoz. Hasonló bejelentést tett Erdős László is, aki - a burkoló anyagokat gyártó cégek közreműködésével - a templom mintegy 180 négyzetméteres külső burkolatát biztosítja illetve rakja le.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés