Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

MEGJELENT A JÚLIUSI ALFÖLDI CIVIL NAPLÓ

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1269
Július 4-én napvilágot látott az Alföldi Civil Napló legújabb száma. Az újságban ismét olyan témákat érintünk, melyek elengedhetetlenek a jól tájékozottsághoz.
Nem rettentünk vissza olyan kényes kérdések tisztázásától sem, mint például a Vadaspark ügye. Koloh Elek "Béka lett a béke!" című, tényfeltáró írásában fény derül a Vadaspark egykori kurátorainak méltatlan meghurcolására, és az is világos lesz a cikk elolvasása után, hogy ki is nyelte le azt a bizonyos békát. Másik, nagyobb lélegzetvételű írásunk Kovács András nyomdatulajdonosról szól, akit a helyiek csak Lityuként emlegetnek. Aki Kecskeméten, vagy a környéken él, biztosan hallott már róla: a Civil Napló interjújából kiderül, hogyan jutott idáig, milyen nehézségekkel kellett megbirkóznia pályája elején, és azt is elárulja, mi a siker titka. S tudják, ki "A napfény megszínesítője"? Hát persze, hogy Holtság Károly üvegfestő! A kecskeméti művész mesél a szakma rejtelmeiről, és aktuális munkájába is beavatja a kedves olvasókat. "Csiperó meghódította az öreg kontinenst" – hogy ezt miként teszi, arról Farkas Gábortól, az Európa Jövője Egyesület elnökétől kapunk részleteket. Az idén 10. alkalommal Kecskeméten megrendezett, "kulturális kavalkádként" fémjelzett gyermektalálkozó hátterén, múltján kívül lapunkban közreadjuk a találkozó részletes programjait is, melyekre július 5-14. között látogathatnak ki az érdeklődők. S ha mindez nem lenne elég, akkor megfűszerezzük az életet a Bajai Halfőző Fesztivállal, illetve annak receptjével-programjával - mint valami jófajta halászlét, hogy olvasóink ismét "jóllakottan" érezzék magukat, miután fellapozták a civil mozgalmak lapját.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés