Kezdőlap
EUR: 366.4200; USD: 307.1900; CHF: 330.5600
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

MEGTISZTULT A KECSKEMÉTI HATÁR - ELTÜNT A NÉMET SZEMÉT

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__590
HETÉNY FELSZABADULT: már nincs német szemét Örömünnepre hívták a PORTA Kontroll Csoportot, hosszabb terheltség után ugyanis végre fölszabadult Hetényegyháza határa.
Az utolsó bála német szemetet is elszállították a napokban a városszéli szérűről. A terepen a kamionok gépi rakodását követően maradt hulladékot diákmunkások zsákokba szedték össze végül, majd ezt is teherautóra rakták. Június 20-án Ácsról indult vissza Németországba az első két kamion szemétbála, majd azt követően folyamatos volt a szállítás. Eddig mintegy 125 kamionnyi hulladék ment vissza a feladóhoz. A Kecskemét-Hetényegyházán teherautóra felpakolt zsákokkal együtt összesen 2500 tonnát indítottak útba Magyarországról. Méghozzá ingyen: a szállítást ugyanis a németek fizetik. Ezért is van még vita további 1600 tonnáról. Egyelőre nem tud megegyezni a német és a magyar környezetvédelmi tárca, hogy a maradék szemét szállítási költsége kit terhel. A helytörténet „német-mocsok” című fejezetét azonban – minden még nyitott vita ellenére – úgy látjuk bezárhatjuk.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés