Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Megújul a Búsuló Krisztus szobor

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1326
Valaha a dunaföldvári út mentén láthattuk, ma a ballószögi út mellett az Auchan áruház mögött áll az a szobor, melyet 1902-ben Szabadszállási István és felesége Zsámboki Erzsébet állított.A kb 4 méter magas alkotás a fájdalmas Krisztust ábrázolja ülő helyzetben. A szakrális alkotást számos néven illették: Búsúló Krisztus, Gondolkodó Krisztus, Ülő Krisztus, Meditáló Krisztus, Szomorú Jézuska, ki-ki hogyan ismeri és nevezi.
Mindenesetre ritka bár nem egyedi alkotásról van szó, hisz országunk területén néhány helyen találhatunk hozzá hasonlót. A sok viszontagságot és áttelepítést megért szakrális emlékművet holnap búcsúztatják és szállítják utolsó előtti útjára. Nem tévedés hisz a alapos szakszerű felújítás és állagmegóvás után visszakerül a jelenlegi helyére. A Porta Egyesület szent Ilona Keresztköre szponzorok segítségével újíttatja meg a mészkőből faragott jelenleg rendkívül rossz állapotban levő alkotást. A munkát Fellegi Tamás kőfaragómester és csapata végzi el.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés