Kezdőlap
EUR: 362.5800; USD: 311.0700; CHF: 335.6000
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Méltó megemlékezés 1956-ról

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__294
A Porta Egyesület a Kecskeméti Lapokkal karöltve megkezdte az előkészületeket az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulójának méltó megünneplésére. A tervek szerint a Kéttemplom közben, az egykori nyomda épületének falán emléktáblát helyeznének el azoknak az újságíróknak a tiszteletére, akik a forradalomi napokban félelmet nem ismerve tájékoztatták és lelkesítették a lakosságot, többek között az immár szabad és független Kecskeméti Lapok hasábjain. A Porta Könyvek sorozatban jelenne meg Balai F. István, Lovas Dániel és Farkas P. József 1956-os kecskeméti olvasókönyve, amelyben a fél évszázaddal ezelőtti eseményeket, összegyűjtött fotókat, vallomásokat, korai vagy kései interjúkat közölnék.
Az elképzelések között szerepel egy szabadtéri koncert megrendezése is. Ennek keretében a Fourtissimo Classic, a Városi Tűzoltó Fúvószenekar, valamint jeles szólisták adnák elő Mozart Requiem című alkotását a kecskeméti hősök, illetve a fegyelmezett lakosság áldozatvállalása emlékére. A szervezők a Porta Egyesület dísztermében megrendezendő kiállítással kívánnak tisztelegni Mindszenty József emléke előtt. A kiváló egyházi vezető, lelkipásztor - aki 1956 meghatározó személyisége volt - többször is járt Kecskeméten. A tervezett tárlat anyagát a Magyar Katolikus Püspöki Kar Mindszenty archívumából kölcsönöznék. A Porta Egyesület és a Kecskeméti Lapok felajánlotta a város vezetésének, hogy akár közreműködőként is részt vesznek Kecskemét '56-os jubileumi rendezvényein. Kiemelt szolgálatot vállalnának például a Porta Végh Mihály téri irodája előtti keresztavató, szentelő ünnepségen.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés