Kezdőlap
EUR: 356.8100; USD: 293.0700; CHF: 331.1900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Memorial park a Végh Mihály téren

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__194
A Porta Egyesület munkaközössége -kertépítők, művészek, mérnökök- már tavaly elkészítette és nyilvánosságra hozta, a város születési helyének, a Végh Mihály térnek rehabilitációs tervét. Kitűnő diffenrenciált funkciókat kínáló koncepciók születtek.
A nagy ívű átalakítás azonban -bár a Kápolna utca korszerűsödött- nem kezdődhettek meg. Úgy tűnik 2006. fordulatot hoz az ősi templomos - illetve temetkezési hely sorsában. Megkezdődhet az átalakítás. A Végh Mihály téri park szerves egységben épül ki a Kerámia Stúdió épületegyüttesével. Alkalmai kiállításoknak, szoborbemutatóknak ad helyet: helye lelsz ez a pihenésnek, kisebb közösségi rendezvényeknek és természetesen az emlékezéseknek is. Szerdán délelőtt szervezett bejárást a területen a Porta Egyesület. Probsztner János, a Kerámia Stúdió alapító–igazgatója, Bozóky László, az Út-Híd Kft. alapító igazgatója , valamint Farkas P. József a Porta Egyesület igazgatója (képünkön) az esős délelőttön, egy örökmécses elhelyezésének terveit egyeztették.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés