Kezdőlap
EUR: 323.5200; USD: 283.5400; CHF: 286.9000
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Méz-akció a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon

| Feltöltve: | Forrás: keol.hu | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__28383
Csütörtökönként 13 órától 17 óráig várja a vásárlókat a Kecskeméti Tanyai Termék Piac a Városháza előtt. Ezúttal a hársmézből kapnak 10 százalékos kedvezményt a vásárlók, az 5000 forint felett mézet vásárlókat pedig ajándékkal lepi meg az Abonyi Manufaktúra.

Március 8-án az Abonyi Manufaktúra mézeiből vásárolhatnak kedvezményesen a vevők. A helvéciai telephelyű méhészettel 25 évvel ezelőtt a napi munka mellett ismerkedett meg Abonyi Jakab. Az idő múlásával bővült a méhállomány és már ez biztosítja a család megélhetését. A méhek állandó telephelye a Helvécia dűlőn található, bár kora tavasztól késő őszig vándorolnak a méhekkel az éppen nektárt és virágport adó virághoz. A vándorlások alkalmával a mézválaszték is szélesedett. Mézeik fellelhetőek a helyi élelmiszer üzletekben, kávézókban és éttermekben is. Mézeik között megtalálható a repce, az akácméz, a selyemfű, a hársméz, az erdei méz, valamint a vegyes virágméz. Március 8-án a hársmézből 10 százalékos kedvezményt kapnak a vásárlók, az 5000 forint feletti vásárlásnál pedig ajándékkal lepi meg a vevőket Abonyi Szilvia.

Az idén már negyedik éve, hogy az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével létrehozott piacon Kecskemét és térsége 15 kistermelője kínálja termékeit. Az árusok Kecskemét, Lajosmizse, Kunbaracs, Helvécia, Tiszaalpár és Ladánybene kistermelői, akiknél savanyúságot, mézet, pékárut, homoktövis- és tejtermékeket, olajat, száraztésztát, tojást, gyógynövényeket, lekvárokat, befőtteket, füstölt húsárut lehet vásárolni.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés