Kezdőlap
EUR: 363.8500; USD: 303.0300; CHF: 329.9200
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Mi lesz a régi katolikus temetővel?

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__406
Régóta foglalkoztatja a kecskemétieket, hogy mi lesz a Budai kapu szomszédságában lévő, régi katolikus temető sorsa. Honlapunkhoz eljutott információk szerint az öreg sírkertet az önkormányzat kitisztíttatná, majd az egyház értékesítené a területet. Az eladásból befolyt összeget a Nagytemplom rekonstrukciójának finanszírozására kívánják fordítani. Ez azonban nem ilyen egyszerű, hiszen az ingatlant védett növénytakaró borítja.
A közeli, régi református temetővel kapcsolatban évekkel ezelőtt már volt hasonló elképzelés, ott azonban másképp oldották meg a kérdést: újra megnyitották a területet, ahol azóta is folyamatosan biztosítanak végső nyughelyet az elhunytaknak. A katolikus temető esetében ez valószínűleg nem várható, az értékesítést és a más irányú hasznosítást azonban sokan ellenzik. Dr. Gőbölös Antal, az Állami Erdészeti Szolgálat nyugalmazott igazgatójától, a Porta Zöld Szív Munkacsoport alapítójától megtudtuk, hogy sírkertben jelenleg több mint 30 madárfaj, mintegy 200 féle ízeltlábú és csaknem 70 növényfaj él. Elpusztításuk bűn lenne, ráadásul a városban amúgy is kevés a zöldfelület. A régi temető megmentése mellett a Porta Egyesület is maximálisan kiáll. A civil szervezet Zöld Szív Munkacsoportja és Szent Ilona Kereszt Köre szakemberekből álló konzultációs csoportot hívott össze, amely január 22-én, hétfőn tárgyal majd a szóba jöhető megoldásokról. A tanácskozás eredményéről természetesen honlapunkon is beszámolunk majd. A fotó illusztráció!
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés