Kezdőlap
EUR: 367.7500; USD: 315.0400; CHF: 343.8900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Műkerti Kápolna és Közösségi Ház alapkőletétele

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__11
Ünnepélyes eseménynek lehettek szemtanúi azok a kecskemétiek, akik szeptember 18-án kilátogattak a Műkertvárosba. Ugyanis ott, az Alkotóház közvetlen szomszédságában tették le a felépítendő Szent Ferenc Kápolna és Közösségi Ház alapkövét.
#img148# A napsütéses szombati napon kisebb tömeg - közel 250 fő - gyűlt össze, s kísérhette figyelemmel az új templom létrejöttének kezdeti lépéseit. Az ünnepélyes hangulat megteremtéséhez hozzájárult a Szegszárdy Imre vezette Barátok Temploma kórusának zenéje, melyet követően Nagy Gabriella, a Porta Egyesület tagja mondta el Reményik Sándor Templom és iskola című versét. A kápolna építését szervező egyesület elnöke, dr. Fekete László üdvözölte ezután az egybegyűlteket, s szólt az alkalom fontosságáról, bemutatva az alapkő letételéig vezető utat. #img145# Dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti érsek áldotta meg a jövőbeli templom helyét jelző fakeresztet és dr. Szécsi Gábor polgármesterrel közösen lerakta a kápolna alapkövét. #img149#Az alapkőben elhelyezett urnában helyet kapott többek között a kápolna tervrajza, a templomépítés kezdeményezőjének, Adácsi Imrénének a polgármesterhez írt levele, a szervezőegyesület alapító-okirata, a városrészi önkormányzat határozata az építkezés támogatásáról, az eddigi adományozók névsora, Assisi Szent Ferencet ábrázoló szobor, valamint az eseményen készült digitális felvételeket tartalmazó kártya is. Az ünnepség végén a szervezők agapéra invitálták, Sándor Zsolt, a Vadaskert igazgatója pedig a szomszédos park és annak állatainak megtekintésére hívta az egybegyűlteket. #img147#Az alapítók bíznak benne, hogy valóra válnak terveik, hamarosan indulhat az építkezés - Borbély Lajos tervei alapján -, s az új kápolna közösségi vonzereje, szellemi kisugárzása révén jótékony hatással lesz a Műkertváros fejlődésére.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés