Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Nem állíthatunk minden parlagfű mellé egy köztisztviselőt!

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1352
(BL) Rejtő Jenőtől vett idézet: "Nem állíthatunk minden pofon mellé egy közlekedési rendőrt!" A mai megyei napilap bő terjedelemben foglalkozik a parlagfűvel, a hatóságok, civil szervezetek munkájával és mindössze két helyen említi a kérdésben legilletékesebbeket, a földtulajdonosokat, használókat, egyszóval a gazdákat. Higgyék el, hogy a lényeg pedig itt van. Mindegy, hogy az idejében kihúzott, lekaszált, kiirtott, már nem létező parlagfű tő mekkorára nőne, a számára kedvező, vagy kedvezőtlen időjárásban. Az is mindegy, hogy Dél-Pest megyéből, vagy Köncsögpusztáról hozza ide a szél, sőt arra sem találni a szakirodalomban utalást, hagy a milliomosék portájáról szálló pollen kevésbé lenne "allergén" a közterületről származóval, vagy fordítva. A címet pedig úgy is lehetne írni: Minden parlagfű mellé álljon oda a tulajdonosa! És irtsa ki, de nagyon gyorsan!
A Portaegyesülethez érkezett bejelentések nyomán ma a Felsőcsalánosba látogattunk az egyik hatóság szakembereivel. Megnyugtatom a kedves olvasókat, ezek a szakemberek értik a dolgukat. A parlagfű felismeréséhez sem kell nagy tudomány. Nézzék meg a mellékelt képet, amit a saját nadrágomról és cipőmről készítettem. Sárga a pollenmilliárdoktól, pedig gyakorlott szakemberként igyekeztem terepszínűt ölteni. Sohanemvolt allergiám is rendesen előjött. A fent említett határban két hrsz. után kutatva több mint húsz parlagfüves területet találtunk, pedig a végén már csak a nagyobbaknál álltunk meg. Találkoztunk bejelentőkkel is, akik tehetetlenül szenvednek, tulajdonosokkal is, akiknek éppen elromlott a traktorjuk, bedagadt a lábuk stb., vagy inkább nem láttuk a földjüket nagy ívben elkerülő gazdákat. A részletekről is hamarosan beszámolunk.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés