Kezdőlap
EUR: 359.2300; USD: 295.3500; CHF: 325.7100
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

NYUGAT 100 BUSZ

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1266
'Jó garázs volt az a régi Nyugat: csak jó kocsikat vettek fel, s azok futhattak, amerre akartak' (Móricz) A Petőfi Irodalmi Múzeumban (Budapest, Károlyi Mihály u. 16.) 2008 márciusában nyílt meg az 1908-ban indult folyóiratot bemutató reprezentatív kiállítás. (M.F.)
A Nyugat a modern magyar irodalom meghatározó műhelye és fóruma volt. Az induló generáció nagyjai - Ady, Babits, Móricz, Kosztolányi és mások - máig élő hagyományt teremtettek. A kezdetektől szolidaritást vállaltak a társművészetekkel, Bartók és Kodály új korszakot nyitó zenéjével, támogatták a modern képzőművészet rokon törekvéseit, figyeltek a színház, a könyvművészet újító tendenciáira és felismerték az akkor formálódó film- és fotóművészet jelentőségét. A huszadik századi magyar színház-, zene- és filmkritika története is összefonódott a Nyugattal. A kiállítás és az országjáró NYUGAT 100 busz sokoldalúan és érdekesen mutatja be a folyóirat történetét és alkotóit, a Nyugat és a társművészetek kapcsolatát, a Nyugat Könyvkiadó tevékenységét. A képek és dokumentumok mellett hangfelvételek, archív filmek, érintőképernyős számítógépek és interaktív programok várják az érdeklődőket. A NYUGAT 100 BUSZ Kecskeméten a Katona József Emlékház mellett látogatható július 10- 13-ig naponta 10-18 óráig. (Ettől eltérő időpontokban előzetes egyeztetés alapján) Katona József Emlékház 6000 Kecskemét Katona József u. 5. Tel./fax: 76/328 420 Email: klio.ilona@t-online.hu Nyitva tartás: keddtől szombatig 10-14 óráig.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés