Kezdőlap
EUR: 367.7500; USD: 315.0400; CHF: 343.8900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Örömünnep a Szent Anna népkonyhán

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__576
A Wojtyla Barátság Központ ma ünnepelte egyéves fennállását, de nem léggömbökkel, nem indokolatlan fényűzéssel, hanem tiszta, őszinte hálaadással, visszafogott, ám mégis bizakodó lelkülettel. Talán nem sokan tudják értelmezni a Wojtyla Barátság Központot, hiszen idegenül hangzó neve és a barátság "centralizálása" elsőre furcsán hangzik.
Azonban, ha közelebbről megismerjük a központot, akkor fény derül arra, hogy a salétromos falak hihetetlen, a mai profitorientált világban már kuriózumnak számító emberi együttérzést, segítő szándékot takarnak. Ugyanis nem csak eszmeiségről van szó, hanem tettekkel alátámasztott segítő szándékról. A II. János Pál pápáról elnevezett intézmény 110 rászorulónak oszt naponta meleg ételt, ezzel sokak számára nyújt életmentő, "jóllakató" reményt, hogy még nem veszett ki a világból a könyörületesség. Az ebédosztást megelőzően, 11 órakor kezdődő ünnepségen a Szent Anna Kör lelkes, önfeláldozó munkájának köszönhetően családias, megható műsort kísérhettünk figyelemmel. Miről is szólt? Szavakkal nehéz visszaadni: együttérzésről, szeretetről, odaadásról, áldozatokról. A jobb sorsra érdemes hallgatók ezt követően Farkas P. József alapító tag köszöntőbeszédét követően a Szent Ferenc harmad rendiek közössége köszöntőjét hallgatták az egybegyűltek. Az ünnepségen elhangzott két egyházi ének, egy vers, az öregek megbecsüléséről, továbbá Ferenczi Attila, az intézmény igazgatója is megköszönte mindazok munkáját, akiknek szerepük volt abban, hogy egy ilyen, kuriózumnak számító, karitatív tevékenységet folytató kezdeményezés elindulhatott egy évvel ezelőtt, illetve máig működhet az Egressy utcában. A közös öröm méltó lezárásaként finom tortákkal egészült ki a mai ebédosztás, ezáltal téve emlékezetessé az elesettek hétköznapjait.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés