Kezdőlap
EUR: 363.8500; USD: 303.0300; CHF: 329.9200
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Összefogással a gyomok ellen

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__270
Figyelemfelhívó demonstrációt szervezett kedden délelőtt a Porta Egyesület Parlagfű-mentes Kecskemétért Munkacsoportja. Az akció - amelybe bevonták a közterület felügyelet, az önkormányzat hatósági osztálya, valamint a rendőrség munkatársait is - az egyesület irodája előtt, a Végh Mihály téren indult. Itt szólt Farkas P. József, a Porta alapítója arról, hogy néhány nap múlva, június 30-án lejár az a türelmi idő, ameddig az ingatlantulajdonosoknak mindenképpen le kell vágniuk területükön a gyomot.
Aki ezt elmulasztja, annak július 1-től számítania kell rá, hogy az illetékes hatóság kényszervágást rendelhet el, illetve végeztethet az elhanyagolt birtokokon. Ezt azonban már csak azért sem érdemes megvárni, mert súlyos anyagi következményekkel járhat a tulajdonos számára. A demonstráció résztvevői két Ceglédi út környéki, gazos ingatlant kerestek fel, hogy dobszóval és tájékoztató táblákkal hívják fel a figyelmet a közelgő vágási határidőre. Az első helyszínen Molnár Józsefné Sándor Etelka, a közterület felügyelet vezetője kihangsúlyozta, hogy munkatársai a következő napokban, hetekben folyamatosan térképezik fel a gyomos ingatlanokat, és felszólítják a gazdákat kötelességük haladéktalan teljesítésére. Gyöngyösi Nóra, az önkormányzat hatósági osztályának munkatársa arra hívta fel a figyelmet, hogy a hatályos növényvédelmi törvény és FVM rendelet alapján járnak el a mulasztókkal szemben. Az eredménytelen felszólítás után elrendelik a kényszervágást, melynek költségén felül 20 ezertől akár 2 millió forintos bírságra is számíthatnak a tulajdonosok. A Porta Egyesület június 22-én délután öt órától a főtéri Góóólsátornál mutatja be gyompusztító gépeit, ezzel egyidőben pedig fórum keretében tájékoztatják az érdeklődőket az ide vonatkozó jogszabályokról.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés