Kezdőlap
EUR: 364.1000; USD: 311.0900; CHF: 338.1400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Pályázati siker - új kerékpárutak

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__919
(kovy) 300 millió forintot nyert Kecskemét kerékpárút fejlesztésre az Európai Regionális Fejlesztési Alapból. Ez volt az első 2007-2009-re kiírt projekt, amit elbíráltak, s ebből a teljes pályázott összeget megkapja Kecskemét. Dr. Zombor Gábor a sajtótájékoztatón örömét fejezte ki azért, mert az első ilyen jellegű pályázaton sikerrel szerepelt a város. A polgármester elmondta: kerékpárút fejlesztésre egyébként szűkösek a források, ezért is nagy dolog, hogy most megvalósulhat a kistérséghez is kapcsolódó kecskeméti elképzelés.
Kecskeméten a 44-es út bekötése után, a Mátyás Király körúton, a Ceglédi úton, a Kerkápoly utcán keresztül jön majd a központba a kerékpárút. A fejlesztés nemcsak a Hunyadivárost érinti, a főtérre is beér, a főtértől pedig a Budai kapu felé is lesz kerékpárutas összeköttetés. Az új kecskeméti kerékpárutak úgy illeszkednek majd a kistérségi elképzelésekhez, hogy Budapestet Kecskeméten át kötnék össze a Tisza folyóval, Tiszakécskénél és Tiszaugnál. Hamzáné Lakó Judit a Kistérségi Iroda vezetője hangsúlyozta: jó minőségi és tartós utak épülhetnek az elnyert összegből, a már kiépült szakaszokat is figyelembe véve összesen több mint 50 km összefüggő, hálózatba foglalt kerékpárút valósulhat meg kistérségünkben.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés