Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Parlagfű mentesítési akciónap

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__320
A Porta Egyesület, a Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás, valamint a megyeszékhely önkormányzata közösen szervezett Parlagfű mentesítési akciónapot szeptember 20-án. A rendezvény keretében előbb a városházán tartottak sajtótájékoztatót. Itt dr. Szécsi Gábor számolt be arról, hogy a végéhez közeledik az idei, közmunka program keretében végzett parlagfűírtás. Mint ismeretes, Kecskemét és kistérsége egy sikeres pályázatnak köszönhetően 31 millió forintot nyert el erre a célra.
Városunkban július 1-től szeptember 30-ig a pályázati pénzből vásárolt gépekkel, eszközökkel 74 ember dolgozhatott az allergiás megbetegedéseket okozó gyomnövények irtásán, további 20 fő, pedig a kistérség többi településén végzett hasonló feladatokat. Szeptember 15-ig mintegy 1,5 millió négyzetméternyi terület gyommentesítését sikerült elvégezni. A sajtótájékoztató után a Végh Mihály téren, a Porta Egyesület irodája előtt felállított sátorban folytatódott az akciónap. Hamzáné Lakó Juditnak, a Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás irodavezetőjének megnyitó beszéde után a különböző szakhatóságok, intézmények képviselői tartottak a témához kapcsolódó előadásokat. A földhivatal valamint a növény- és talajvédelmi szolgálat szakemberei a parlagfű elleni védekezés tapasztalatiról számoltak be, míg a közmunkaprogram egyik vezetője elért eredményeikről beszélt. Hallhattak a jelenlevők az ÁNTSZ helyi intézetének parlagfű elleni szakmai tevékenységéről, az allergiával kapcsolatos egészségügyi tudnivalókról, valamint az aktuális pollenhelyzetről is.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés