Kezdőlap
EUR: 360.9500; USD: 304.3400; CHF: 335.0300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Partnerek maradtak

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__844
(MTI / RA) - Meghosszabbították Kecskemét és a svéd Lidköping városa közötti, 2005-ben köttetett együttműködési megállapodást, melynek értelmében a városok így újabb öt évig mélyíthetik tovább kulturális és kereskedelmi kapcsolataikat.
A hosszabbításról rendelkező traktátust Kjell Hedvall, Lidköping polgármestere, illetve Iványosi Szabó András, kecskeméti alpolgármester írta alá tegnap a Városházán. A svéd település elöljárója - aki tizenhárom látja el vezető tisztségét - az együttműködés kapcsán arról beszélt, hogy a városok között több területen is gyümölcsözőnek mondhatók a kapcsolatok. Mint fogalmazott: a partnerség az oktatási intézmények, illetve a kulturális csereprogramok mellett a helyi vállalkozóknak is lehetőséget teremt arra, hogy találkozzanak egymással. Ennek jegyében a Lidköpingben jövőre megrendezésre kerülő üzleti napokra a Bács-Kiskun megyei kereskedelmi és ipari kamara is meghívást kapott. A svéd város környezeti kultúrája, oktatása, valamint a szociális intézményrendszer fejlettsége példát jelent Kecskemét számára - vélekedett az aláíráskor Iványosi Szabó András, Kecskemét alpolgámestere, aki szerint lehetőség van arra, hogy a városok közösen pályázzanak uniós forrásokra. A Stockholmtól 350 km-re található, dél-svédországi Lidköping és Kecskemét között még 2005-ben - a magyar kormány Gripen-projektjének folyományaként -kötetett együttműködési megállapodás, elősegítendő a két, légibázissal rendelkező település szakemberei közötti kommunikációt. Mint emlékezetes: nemrég a lengyelországi Wadowicével kötött Kecskemét együttműködési megállapodást, amelynek létrejöttében kulcsszerepet játszottak az Egressy utcai Wojtyla Barátság Központ munkatársai.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés