Kezdőlap
EUR: 359.0100; USD: 296.4300; CHF: 331.5400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Pedagógus találkozó és zenélő padok a Csiperó idején

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1271
Vasárnap délelőtt a Városházán köszöntötte dr. Zombor Gábor polgármester és Farkas Gábor az Európa Jövője Egyesület elnöke a határon túli pedagógusokat.
1993-tól minden évben a Csiperó rendezvényével párhuzamosan rendezik meg találkozójukat Kecskeméten. Egyrészt besegítenek a gyerekek felügyeletébe, másrészt a szakmájukkal kapcsolatos tapasztalataikat cserélhetik ki egymással, elsősorban az anyanyelv megőrzésének és ápolásának nehéz feladatáról. Továbbá, ahogyan Farkas Gábor fogalmazott beszédében, olyan problémákat is megbeszélhetnek a tanítók egymással, amelyre a határon túl, munkahelyeiken nem nyílik lehetőség. A rövid találkozó után, a városháza előtti téren Sipos László alpolgármester átadta a város polgárainak és a 10. Csiperó fesztivál vendégeinek a zenélő padokat, amelyek egy-egy európai nemzet zászlaját és jellegzetes zenéjét elevenítik fel. „Büszkesége Kecskemétnek ez a gyermekfesztivál, amely mára naggyá nőtte ki magát, s olyan hozadéka lehet városunk számára, elsősorban kapcsolatok terén, amelyet ma még felmérni nem tudunk” - fogalmazott az alpolgármester. A padok átadása után a francia Boen zenekar koncertje zárta a X. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó délelőtti programját, amelynek hivatalos megnyitója este hat órakor lesz.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés