Kezdőlap
EUR: 359.2300; USD: 295.3500; CHF: 325.7100
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Porcinkula ünnep a műkertvárosi Szent Ferenc Templomban

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__592
Az Assisi Szent Ferencről nevezett műkertvárosi templom fölszentelése 2007. szeptember utolsó vasárnapján lesz. Kevesebb mint két hónap van már csak hátra, nagyon sok munka terheli még az építtetőket, az építőket. Most a legkeményebb a teher, most van a legnagyobb szükség a Serafi segítségére és persze a testvérek támogatására.
........... A többi között ezekről a gondolatokról is volt szó a műkertvárosi Assisi Szent Ferenc templom PORCINKULA-BÚCSÚJÁN csütörtökön este. A romokból, a reménytelenség ellenére templomot (újjá)építő Szent Ferenc testvérre emlékeztek imával, énekkel azok a hívek - voltak vagy másfél százan - akik eljöttek a szépen formálódó, szépülő új épülethez. Bárkányi Ernő, a közösség lelki irányítója, a Barátok Temploma templomigazgatója, érseki helynök emlékezett meg a különleges búcsúnapról és Szent Ferencről. Farkas P. József, a Porta Egyesület alapítója a templomépítők különös spirituális-lelkiállapotáról beszélt, idézve a kilencszáz évvel korábbi, Chartres-i katedrális építők vallomásaiból. Fekete László, elnök a templom építkezés hátralevő igen kemény feladatairól beszél. A jelenlevők az ünnep emlékére fölvállalták, hogy a templom orgonáját és erősítő rendszerét Szent Ferenc és Porcinkula emlékére/tiszteletére közadakozásból megvásárolják.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés