Kezdőlap
EUR: 360.1700; USD: 294.7100; CHF: 325.2200
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

PORTA RAJZVERSENY AZ IFJÚSÁGI OTTHON TÁBOROZÓINAK

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1284
Július 10-én a Barátok temploma udvarát vidám gyermekzsivaj töltötte be: a Porta Egyesület a Kecskeméti Ifjúsági Otthonnal összefogva rajzversenyt rendezett. A versenyzők a Kecskeméti ifjúsági Otthon 'Játsszunk a vonalakkal, színekkel, formákkal!' nevű alkotótáborának gyerkőcei voltak, akik nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a feladatba, mikor megtudták, hogy a környezetvédelem az a téma, amivel be kell tölteniük az üres lapokat. (MF)
A Porta Egyesület egyik profilja a környezetvédelem, és úgy gondoljuk, nem lehet elég korán elkezdeni a figyelemfelhívást a Föld védelmére. A gyerekek, bár a legidősebb is csak 12 éves volt, megértették, hogy miről van szó, mint ahogyan azt a rajzokról készült fotóink is igazolják. Mi több, Csúzdi Szabó Erika, a tábor vezetője különleges technikával lepte meg a Porta Egyesület képviselőit, nem kevésbé a gyerekeket. Nem zsírkrétás, esetleg vízfestékes variációt láthattunk ugyanis a papírokon, hanem viasszal megrajzolt, majd temperával kiszínezett alkotások mutatták, hogy mennyi lehetőség nyílik az önkifejezésre. A zsűri feladatát a táborvezető, a Porta Egyesület részéről pedig Molnár Zoltán és Dudás Beáta vállalta magára. Az első három helyezett Porta ajándékokat kapott, de akik nem jutottak be a dobogóra, azok sem keseredtek el: ez vidám csoportképünkből is látszik. A gyerek kaptak Porta pólókat is, de talán enélkül is emlékeznek majd erre a csütörtök délelőttre, melynek folytatását augusztus elejére tervezi a Porta.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés