Kezdőlap
EUR: 363.5500; USD: 300.4000; CHF: 328.2000
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

PORTA VENDÉG: PROF. PROKOPP MÁRIA MŰVÉSZETTÖRTÉNÉSZ

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1356
"Mátyás-kori reneszánsz művészetünk helye Európában" címmel tartott nagysikerű előadást a Ferences Akadémia negyedik éve tartó rendezvénysorozatának legutóbbi, pénteki alkalmán a Kodály Intézet dísztermében Prof. Prokopp Mária, a középkori magyar művészet jeles szakértője. A Hírös Hét programjai között megtartott és a Porta Egyesület szervezésében létrejött esemény témájának különleges aktualitását az adta, hogy az idei, a 2008-as esztendő a reneszánsz éve.
A reneszánsz jelentése újjászületés, és nekünk minden nap kötelességünk újjászületni " hangsúlyozta előadásának kezdetén a professzor asszony. Külön köszöntötte a kecskeméti alkotókat, mint Isten teremtő munkájának helyi munkatársait. A művészek feladata, hogy minden kor nyelvén újra és újra megfogalmazzák és továbbadják kortársaiknak és a következő generációknak azt az isteni üzenetet, amely bennünket éltet: hogy minden probléma, nehézség ellenére újjá kell születünk. Erről szól a magyarok ezeréves történelme is " mondta Prokopp Mária. Az előadás után az intézet udvarán középkori zenével varázsolt középkori hangulatot a Régi Zene együttes rövid koncertje.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés