Kezdőlap
EUR: 359.3000; USD: 295.9900; CHF: 333.5500
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Problémák a szelektív-hulladékgyűjtők körül

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__202
Többször megjelent már témaként a Köztér Hírekben a városrészenként kihelyezett szelektív hulladékgyűjtő-helyek rendezetlensége. Halasi úton elhelyezkedő cégek keresték meg a Porta Egyesületet, hogy az utca sarkán található szelektív gyűjtőedények és azok környezetének állapota tarthatatlan, rendkívül elszomorító képet mutat.
Az említett helyszín illegális szemétlerakóként is működik, a hulladéktárolók mellett szaporodnak a szemeteszsákok, így a problémát jelző cégek, lakosok, valamint a hulladékszállítást végző kft. gondjai is. A szétdobált zsákokkal, azok tartalmával eljátszanak időnként a környék kutyái, így a szétszórt hulladék meglehetősen nagy területet borít be. Ez mindenképp rossz fényt vet az utcában székelő cégekre, akikhez folyamatosan érkeznek külföldi partnerek is, s természetesen ez negatív kép Kecskemétre is vonatkozik. A környék cégei azt kérik, hogy a szelektív gyűjtőedényeket máshová helyezzék el. A problémával az egyesület megkereste a hulladékszállítást végző vállalatot. Csongor Attila, a hulladékszállítási részleg vezetője elmondta, hogy felülvizsgálják annak a lehetőségét, hogyan lehetne az illegális szemétlerakatot felszámolni a helyszínen, esetleg a szelektív hulladékgyűjtőket hová tudják áthelyezni. A részlegvezető elmondta továbbá, hogy a Városgazdasági Kft. folyamatosan üríti a szelektív edényeket, a belvárosban hetente háromszor is, a többi ponton pedig heti rendszerességgel, ennek ellenére is állandó gondot jelent ezek környezete a hanyag magatartású emberek miatt. Az ide költségvetésben egy keret elkülönítését tervezi a vállalat, amit az illegális hulladékgyűjtő helyek takarítására fordítanának.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés