Kezdőlap
EUR: 316.8500; USD: 279.8800; CHF: 281.4800
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Rangos egyetemi sportbajnokság házigazdája a Neumann János Egyetem

| Feltöltve: | Forrás: keol.hu | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__28667
A Neumann János Egyetemen rendezik meg idén a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság labdarúgó bajnokságát. Az esemény megnyitó ünnepségét 2018. május 15-én délben tartották a GAMF Műszaki és Informatikai Kar labdarúgópályáján. Majd 14.00 órától megkezdődtek a mérkőzések. Az eredményhirdetést szerdán tartják.

A Neumann János Egyetem 2016-tól az integrált sportiroda felállításával új alapokat adott az egyetemi sportélet szervezésének. Ez a munka 2017-től egyre gyorsuló ütemben haladt, 2018-ban pedig az Egyetem már több csapat- és egyéni sportágban is nevezett a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságokra (MEFOB). A Neumann János Egyetemen a nagypályás labdarúgás a legnépszerűbb sport a hallgatók körében, ezért is szervezhette meg idén a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által Kecskeméten a Bajnokság labdarúgás szakágának ötös döntőjét.

A versenyen öt csapat indult; Debrecen, Szombathely, Pécs, Budapest és Kecskemét városokból érkeztek a sportoló fiatalok a kétnapos rendezvényre. A rangos egyetemi sportesemény apropóján kérdeztük meg Finta Zitát, a Neumann János Egyetem kancellár asszonyát, hogy várható-e folytatása a mostani egyetemi „sportdiplomáciai" sikernek:

- Elindítottuk azt a munkát, amellyel a sportéletet szeretnénk Kecskeméten az egyetem hallgatói között népszerűsíteni. Azt gondolom, hogy több sportágban ez nagyon látványosan elindult. Ennek része a ma kezdődött labdarúgó bajnokság is. De nem csak ezt, hanem a röplabdásokat is meg kell említenem, akik nagyon szép eredményeket értek el a MEFS által szervezett bajnokságon: ott bejutottunk a négyes döntőbe. Minél több versenyt szeretnénk a jövőben lehozni Kecskemétre, mert szeretnénk a hallgatók körében népszerűsíteni a sportot, mint szórakozási lehetőséget. Ráadásul a sport nem csak annak szórakozás, aki játszik, hanem annak is, aki nézi.

- Hogyan lehet ösztönözni a hallgatókat a sportolásra?

- Én azt látom, hogy nem kell különösebben ösztönözni őket. Nekünk sportrendezvényeket kell szervezi, hangsúlyozottan jól megszervezni és akkor az igenis olyan vonzó lesz majd, hogy jönnek a hallgatók maguktól...

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés