Kezdőlap
Kecskemét: 2 C°,
20.52 km/hÉ/ÉK-i szél, gyengén felhős
4
-5
EUR: 311.5500; USD: 252.5700; CHF: 266.3400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Ravasz Lászlóra emlékeztek a wojtylások

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__28391
Ravasz László református püspök életét és munkásságát bemutató emlékkiállítást tekintettek meg hétfő délelőtt a Wojtyla Barátság Központ téma iránt fogékony gondozottai a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Múzeumában. A tárlat nem csak hitéletről szólt, a 20. század talán legmeghatározóbb református lelkészének irodalmi tevékenységéről is mesélt a látogatóknak, Bencsik Orsolya múzeumpedagógus tolmácsolásában. A kiállítást az intézmény igazgatójának jóvoltából ingyenesen nézhették végig a hátrányos helyzetű emberek. (Fotók: Tódor Norbert)

Dr. Ravasz László magyar református lelkész, dunamelléki református püspök az MTA tagja, Ordass Lajos és Pap László mellett a pártállami időszakban a magyar protestantizmus egyik példaadó egyénisége volt. Prédikációi főként a két háború közti időszakban alakították a református közösségek gondolkodását.

A 21 roll-upból álló tárlat kiegészült az 1930-as évekből származó nagyméretű fotóval, amelyen Ravasz László a kimagasló kulturális tevékenységért kapott Corvin-lánccal látható. Emellett egy kis enteriőrben a református püspök egykori Bimbó és Ráday utcai dolgozószobájának néhány bútorát is kiállították.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés