Kezdőlap
EUR: 364.1000; USD: 311.0900; CHF: 338.1400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Rendőrök és civilek takarították a Csalánosi erdőt

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__248
Közel száz rendőr és civil vett ma részt azon a környezetvédelmi akción, melyet a Porta Egyesület szervezett a Csalánosi erdő megtisztítására. A három órás megmozdulás alatt össze is gyűlt egy kisteherautónyi szemét a fák alól és a vízpartról, mely azt bizonyítja: az emberek még mindig nem érzik át a természet megóvásának fontosságát. Ez alól persze kivételt képeznek a mai megmozdulás résztvevői, akik munkájuk végeztével megérdemelten fogyaszthatták el ebédjüket a szabad ég alatt.
Az akción képviseltette magát a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság is egy igen nagy létszámú csapattal, dr. Király Ferenc főkapitány vezetésével. De jelen voltak több kecskeméti civil szervezet (így például a rendező Porta Egyesület ,az ÉDOSZ Kinizsi Természetbarát Sportegyesület és a Pedagógus Sportkör tagjai) tagjai, illetve a KEFAG Rt. és a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai is, hogy szabadidejükből pár órát a Csalánosi erdő megtisztítására szenteljenek. Fáradozásuknak meg is lett az eredménye: mivel igen gyakran botlottak eldobált szemétbe, egymás után lettek tele a zsákok műanyagpalackokkal, neylonszatyrokkal, sörösüvegekkel, kartondobozokkal, cigaretta-csikkekkel. Az akció ebéddel zárult, ahol a szervező Porta Egyesület tortával köszönte meg a résztvevőknek a szemétgyűjtésben való közreműködést. h.i.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés