Kezdőlap
EUR: 344.8900; USD: 292.9700; CHF: 320.4300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Sorozatos jogsértés?

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__744
Június 28-án döntött a közgyűlés az oktatási intézmények és a szociális intézmények átszervezéséről. Heves viták kísérték a folyamatot, amelyet többen törvénysértőnek, elsietettnek tartottak. Az MSZP frakció jogi aggályait még júliusban benyújtotta a közigazgatási hivatalhoz, amelyre választ a napokban kapott. A hivatal vizsgálata megállapította: jogsértő, hogy nincs a városnak intézkedési terve az oktatási intézményekre vonatkozóan, ellentétesen az oktatási törvénnyel.
Jogsértőnek találta, hogy a szociális intézmények átszervezése kapcsán a Szociális- és Egészségügyi Bizottság nem tárgyalta meg az előterjesztést, szakmai állásfoglalásával nem segítette a közgyűlést a döntés meghozatalában, ami egyébként SZMSZ ellenes. Az oktatás átszervezésével létrejött egy olyan intézmény, amelyben a többcélú mamut intézmény részévé vált egy másik már meglévő többcélú létesítmény. A Móricz Zsigmond ÁMK - ami iskola, művelődési ház és könyvtár egyben - a közigazgatási hivatal szerint nem lehet a Kálmán Lajos Óvoda Általános Iskola és ÁMK része - ezt az álláspontot képviselte az oktatási minisztérium is. A többcélú intézmény típusai egymásba nem szervezhetők át, azokat keverten nem lehet használni, az intézmény létrehozása tehát törvénysértő volt.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés