Kezdőlap
EUR: 363.8500; USD: 303.0300; CHF: 329.9200
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Szentmise a sajtó munkatársaiért

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__407
Szalézi Szent Ferencre, az újságírók védőszentjére emlékeznek 2007. január 24-én a kecskeméti Barátok Templomában a reggeli 8.30-as szentmisén. Közismert, hogy a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke Dr. Bábel Balázs metropolita, a Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportjával és a Szent Miklós Egyházközséggel együtt már hat éve megalapított egy Szalézi Szent Ferenc-díjat, amellyel a kuratórium elismeri a keresztény eszmeiség, a katolikus értékrend szerint munkálkodó tollforgatókat, tv-seket, rádiósokat.
Az ünnepi szentmisén tudhatják meg az érdeklődők, hogy kik kapták meg - 2006-os munkájuk alapján - ezt az elismerést. (A díj átadására egyébként március 10-én az érseki kastélyban kerül majd sor) A sajtó-misén az ünnepi homiliát Bárkányi Ernő érseki tanácsos mondja. Ekkor ismertetik az egyház, sajtóval kapcsolatos legutóbbi állásfoglalásait is. Az ünnepnap estéjén Dr. Erdő Péter, bíboros-prímás, a Magyar Katolikus Püspöki Kar elnöke meghívására Varga Mónika, a KTV szerkesztő-riportere, valamint Farkas P. József, a Porta Egyesület alapítója részt vesz az MKPK Budapesten, 18 órakor kezdődő központi Szalézi ünnepségén is. A Magyar Katolikus Egyház első papja az egyetemi templomban 17 órakor szentmisét mutat be, majd a Központi Papnevelő Intézet dísztermében fogadást ad az egyház- és a világi sajtó katolikus jelesei számára. Ezáltal kerül sor a Szalézi Szent Ferenc Ösztöndíjak átadására. (Amint az ismert, 2006-ban Farkas P. Józsefet tüntették ki ezzel az elismeréssel.)
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés