Kezdőlap
EUR: 366.4200; USD: 307.1900; CHF: 330.5600
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

SZENZÁCIÓS NYÁR A SOLTI PORTA TÁBORBAN

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__559
Már többször is hírt adtunk a FÉSZEK Alapítvány valamint a Porta Egyesület és a SZENTESTE Alapítvány közös Szent Erzsébet táboráról, melyet Bányai Gábor, megyei elnök jóvoltából a solti, Kali-majori, Teleki Kastélyban rendezhettünk meg.
Az egy hetes együttlét fontos napja volt szerda, amikor a gyerekek a dunapataji Szelidi-tónál vendégeskedtek, a hartai önkormányzat, illetve András István polgármester úr jóvoltából. Felejthetetlen, élmény dús nap volt, sok strandolással, játékkal, kirándulásokkal. De mindent fölül múlt a csütörtök. Délután dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek úr – a tábor egyik fő védnöke – jött el, hogy egy közös lelki délutánon együtt imádkozzon, énekeljen, játsszon és emlékezzen a diákokkal. Megható volt a kölcsönös ajándékozás. Amikor a nevelőszülőknél élő gyerekek saját, igen szép alkotásaikkal ajándékozták meg a metropolitát. Míg az érsek szentképekkel és más gyermekeknek kedves finomságokkal lepte meg vendéglátóit. Dr. Bábel atya vissza idézte gyermek korának emlékezetes, izgalmas eseményeit, amikor például életveszélyben volt, halálos veszedelemben. A délután az Alsó-Dunavölgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság jóvoltából hajókirándulással zárult. A szervezők és a gyerekek ezúton mondanak köszönetet a vizitáló főpásztornak valamint András István polgármester úrnak, és Rab Ferenc, megbízott igazgatónak(ADUKÖVIZIG); végül de nem utolsó sorban: a IV. Kitűző hajó legénységének.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés